ReCoDrive

Exempel på användningsområden för ReCoDrive är:

  • Asfaltsläggning Spriderbilar
  • Heaterbil (uppvärmning av asfalt med gasol)
  • Hålslagning för vägräcken
  • Kranbilar (flytt av betongblock)
  • Skylift (ex byte av gatubelysning)
  • Arbetsplattform vid tunnel- och gruvarbeten
  • Sugbilar
  • Brandbilar (t.ex. inom försvaret)
  • Betongbilar
Det grundläggande målet för ReCoDrive är att ge maximal tidsbesparing genom minskat personalbehov och minskad arbetstid då lastbilsföraren även agerar maskinförare utan att fysiskt växla mellan positionerna hytt och utomhytt. Därigenom bättre ergonomi och mer effektiv personal, säkrare drift av maskiner samt möjliggörande av långsam precisionskörning.

 

Trafikljus
En förare räcker vid seriebyten av gatubelysning om liftbilen har ReCoDrive. EBR, elverkets eget organ, rekommenderar enmansbetjäning.
 

ReCoDrive med slagborr
- ReCoDrive med slagborr är snabbaste sättet att slå ner stolpar till vägräcken. 120 – 300 stolpar / dag.
 

Putsa fönster med hjälp av ReCoDrive
- Det är rationellt att putsa fönster med hjälp av ReCoDrive. Ställ upp liftbilen längs husväggen och sedan är det enkelt att köra fram till nästa fönsterrad. Du spar cirka en timme per dag och ökar effektiviteten.
 

ReCoDrive med heaterbil ger exakt styrning och hastighet
- ReCoDrive med heaterbil ger exakt styrning och hastighet. Heaterbilen på bilden regleras steglöst 0-12m/min. Inga höga transportkostnader då inga specialfordon behövs.
 

Sensorramp
- Sensorramp. Ultraljudssensorer för avståndsmätning och automatstopp av fordonet.
ReCoDrive Sprider
- Ekonomisk, effektiv och ergonomisk asfaltläggning. Med ReCoDrive Sprider är arbetsstyrkan totalt 3 man. Belastningsskador på rygg, axlar och knän elimineras, då man slipper skyffla ut asfalten.

Manöverpanel
Manöverpanel
- Här ingår som standard reglage för rattstyrning, drivning framåt/bakåt, dödmansgrepp och nödstopp. Manöverdon till hög/låg-växel, varvtalsförhöjning, start / stopp av motor, flak upp/ner, blinkers mm finns som extra tillval. Vid radiostryning kundanpassat utförande.
 

Centralskåp
- Centralskåpet består av elektronikbox, luftventiler och proportionell hydraulventil. Den är praktiskt utformad och strategiskt placerad för att underlätta justeringar och service.

Rattstyrning
Rattstyrning (1/2)
- Rattstyrningsenhets lösa delar.

Rattstyrning
Rattstyrning (2/2)
- Rattstyrningsenhet inbyggd.
 
Växellåda
Växellåda (1/2)
- Växellådan monteras med minimal åverkan på fordonets befintliga kardanaxel. Det är därför enkelt och billigt att flytta ReCoDrive-systemet till ett nytt fordon och ger oftast inga kostnader för återställande av det gamla fordonet.

Växellåda
Växellåda (2/2)
- Växellådan underifrån.
 

Tekniska data
ReCoDrive passar alla bakhjulsdrivna fordon, nya som begagnade, som har styrservo och hydraulpump. Systemet väger ca 170 kg komplett. Levereras med hydraulisk/mekanisk växellåda, styrenhet, manöverpanel, automatiskt påkörningsskydd, panel i hytt för i- och urkoppling, servicevänligt centralskåp för all el, hydraulik och pneumatik, manual med reservdelsritningar, el-, hydraul- och pneumatikschema samt underhållsinstruktioner.